Midsommaraftonen firades med min arbetskamrat L med sambo samt några av makens (fortfarande lika kul att säga det) vänner.
Mumsade sill, räkor, baguette med Brie och en massa annat till förrätt. Underhållningen stod L för som redan i början av middagen utbrast "men de har ju ögon! Och öron!" om räkorna. Jag gav henne några skalade räkor eftersom hon tittade MYCKET skeptiskt på dem, men därefter samlade hon mod och skulle skala en egen. Med alla gästers uppmärksamhet på sig började hon pilla, upptäckte att den hade en massa rom, ylade i högan sky varpå jag gav henne en ny utan rom. Mer pillande där hon faktiskt fick bort skalet, sen mer ylande, "men den har ju en hjärna, vad gör jag med hjärnan?!". Gästerna ylade av skratt. Lena gav upp o gav räkan till mig.
Till varmrätt: marinerad entrecôte med färskpotatis och några röror
Till efterrätt: Rabarber & jordgubbspaj med vaniljglass.
L hade gjort "sniglar", små rullar av deg med 1) pesto & fetaostfyllning 2) ost & skinkfyllning. Riktigt gott att mumsa på!
Summa summarum hade vi en mycket trevlig afton med knasiga människor, mycket skratt och attans god mat.
Summan av oreganon: Kriterie för högtider i Sverige: Man ska äta tills man rullar fram o mår riktigt illa.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar